tiistai 20. syyskuuta 2011

Yrttisuolaa.

Tein yrttisuolaa timjamista, viimeksi käytin rosmariinia. Tein suolaa noin 2 dl:n purkkiin, joten otin noin desilitran verran suolaa, jonka joukkoon lisäsin silppuamani timjamin (tuoretta), käytin noin kolme oksaa. Tämä timjami oli aika puista, tai ei kovin pehmeää, joten veistä sai käyttää aika reippaasti. Sekoitin suolan ja timjamin yhteen morttelin avulla, sen tehtyäni lisäsin joukkoon vielä lisää suolaa. Eli puolet suolasta morttelissa sekaisin yrtin kanssa ja puolet lisätään lopuksi, jotta suolasta ei tule liian hienoa, vaan että siinä erottuu myös kiteet.

Helppoa ja hyvä lahjaidea!

Suolaa valmiina purkissa ja timjaminoksa päällä koristeena.
Timjamin ja suolan yhdistäminen.

2 kommenttia:

  1. Minkälaista suolaa käytit? Tuo on todellakin kiva idea esim. lahjaksi :)

    VastaaPoista
  2. Hei Jenni! Käytin Maldonin "sea salt flakes" -suolaa eli sormisuolaa. Se on lumihiutalemaista, jota on ihan sormillakin helppo murentaa; esim. ruoka-annoksen päälle. Toki tähän reseptiin voisi käyttää myös ihan merisuolaa, mutta sitten sen käyttötarkoitus on eri :)

    VastaaPoista

Hei hei, kirjoita vaan, kiitos kommentistasi!