sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Suomi kotonani -haaste

Riitan blogista poimin tämän Suomi kotonani -haasteen.Tässä haasteessa pyydetään ulkosuomalaisia esittelemään kymmenen suomalaista asiaa kotonaan.

























1. Räsymatot
Kodissamme on erilaisia ja erivärisiä räsymattoja, osa on mummoni itse tekemiä. Ja meillähän ei kävellä kengät jalassa sisällä, sen olen tehnyt vieraille selväksi. Tai sitten olen sanonut, että jos siivoatte jälkenne tai maksatte pesulalaskun... ;)


















































2. Kalenteri
Vessassa hollantilaiseen tapaan roikkuu synttärikalenteri, tämä on kuvitukseltaan Marjolei Bastinin. Aluksi ihmettelin, että miksi ihmeessä kalenteria pidetään vessassa, mutta siitä on itseasiassa helppo tarkistaa lähestyvät synttärit. Ja jos joku ihmettelee päivämääriä, tämä kalenteri on tosiaan viime vuodelta, olkkarin puolella meillä on tämän vuoden kalenteri, johon merkataan muut menot.











































 3. Astiat
Eniten löytyy Taikaa ja Kokoa. Haluaisin vielä keräillä parit peruslautaset jälkimmäistä. Ja kuppeja on herkullisen mintun värisinä... Kuvassa myös Tonfisk Designin Newton, jonka löysin kympillä Kontista (hurraa!).
























4. Syömään!
Eli ruuanlaittoon ja leipomiseen liittyviä: ruisjauhoja, (saa vinkata, jos ruisjauhoa saa jostain helposti, omat varastot alkavat kohta loppumaan), kaurahiutaleita, kaljamaltaita, siirappia, savupaprikaa, ruokasoodaa, kardemummaa (viimeista putkiloa viedään, pitää jostain hommata pian lisää), leivinjauhetta, fariinisokeria, rosepippuria...










































 5. Koivupöllit ja -naulakko
Kun muutettiin tänne, toimme mukanamme palasia mökillä kaadetusta koivusta. Pätkä koivun latvaosasta on meillä eteisessä naulakkona. Se törrötti muuttokuorman lavan nurkassa ja oli aika huvittava näky. Pöllejä meillä on kaksi ja ne toimivat pieninä pöytinä.




















6. Vaihtopäät tiskiharjaan!
Nämä on niin näppäriä, varsinkin kun meillä tiskataan käsin.






























7. Tupamölkky
Sopii hyvin illanviettoihin, säännötkin on helppo opettaa.
























8. Lehtiä
Äiti lähettää minulle lukemansa Kotivinkit, kierrätys kunniaan. Minulta löytyy myös kasa Muoto- sekä Image-lehtiä. Jokin muukin suomalainen lehti houkuttaisi, Muoto-lehteä tykkäsin lukea, mutta se on lopettanut jo aikaa sitten...
























9. Villasukat
Muutamat villasukat jotka omistan, ja pienimmät olen tehnyt itse! En ole kutonut pitkiin aikoihin mitään, mutta jokin aikaa sitten marttaystävä neuvoi minua kutomaan kantapään, joten nyt onnistuu taas sukan teko.
























10. Vanha lusikka
Ystävältä saatu lahja. "Muista"-lusikan takana on magneetti, joten se on jääkaapin ovessa muistuttamassa milloin mistäkin. Lusikan "Koti"-osaa voisi varmaan käyttää avaimenperänä, mutta itse käytän sitä kaulakoruna. Kiitos T! <3


Tätä haastetta oli kiva tehdä, suosittelen siis muillekin. Jos teet haasteen, jätä ihmeessä kommenttia, niin käyn kurkkaamassa.

Tänään ohjelmassa siivoamista, pöly ei taida tästä maailmasta loppua koskaan, sekä Feel Good -torilla vierailua, hyvää sunnuntaita!

8 kommenttia:

  1. Tää oli hauska ;-D Varsinkin koivupöllit ja tupamölkky! Ei löydy niitä aivan joka kodista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yritinkin etsiä kaapeista ja sisustuksesta niitä vähän erikoisempia :)

      Poista
  2. Terveisiä Irlannista! Bisquitsin blogin kautta löysin sinun tontillesi ja ihastuin :) Räsymattoa mukavampaa ei paljaan varpaan alla voi ollakaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terve Minna ja kiitos kaunis! Totta, räsymatot on kyllä mukavia.

      Poista
  3. Kivan oloinen blogi sinulla!

    Ruisjauhoja saa ainakin Ecopazasta ja Rotterdamin Merimieskirkolta. Saattaa joissain terveyskaupoissakin olla valkoimissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Karlis! Pitääkin pitää silmät auki Ekoplazassa käydessä, kiitos vinkistä. Rotterdamin Merimieskirkolla en ole itseasiassa koskaan vieraillut, voisikin tehdä viikonloppu reissun sinne suuntaan...

      Poista
  4. Tuota Ekoplazaa piti minunkin vinkata, sieltä löytyy monenlaista jauhoa ja hiutaletta - etiketit tosin on vain hollanniksi muistaakseni. Ekoplazasta löytyy Pandan lakritsia myös, ainakin täällä Groningenissa! Mukavaa kesää sinne! S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, Ekoplaza on tuttu paikka, onneksi hollanti taittuu jo melko hyvin, joten etiketit eivät ole kovin suuri ongelma, ja ainahan voi kysyä apua :)
      Pitää kurkkailla seuraavan kerran karkkihyllyä, jos sieltä löytyisi lakua, namskis.

      Poista

Hei hei, kirjoita vaan, kiitos kommentistasi!