sunnuntai 20. tammikuuta 2013

11 kysymystä


Pitkästä aikaa haaste, eli Karlis (Korkeuksissa-blogin kirjoittaja) haastoi minut mukaan vastailemaan pariin kysymykseen ja keksimään muutaman uudenkin, kiitos!

Haasteen säännöt ovat seuraavat:
- Kerro 11 asiaa itsestäsi
- Vastaa haastajan 11 kysymykseen
- Keksi 11 uutta kysymystä
- Haasta 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa
- Kerro bloggaajille, että olet haastanut heidät

1. Rakastan ruokaa ja ruuanlaittoa. Yritän syodä mahdollisimman paljon vihanneksia (mielellaan luomuna) ja vähän lihaa (aina luomuna). Eli ei kiitos kaikelle prosessoidulle ja eineksille. Peräänkuulutan aitoa, rakkaudella itse tehtyä ruokaa!







































2. Olen harvoin kipeä (*koputtaa puuta*), toivottavasti tämä tulee jatkumaan tulevaisuudessakin.

3. Olen aikamoinen "ekohippi". Rakastan tutkia kaikkea ruokaan ja terveyteen liittyvää, luen Kemikaalicocktail-blogia, välttelen turhia lisäaineita (haloo, miksi kivennäisvedessä on asesulfaami K:ta?). Yritän kuitenkin välttää asiasta saarnaamista, ymmärrän että kaikkia ei välttämättä kiinnosta nämä asiat samassa mittakaavassa.

4. Sisustamiseen liittyen: Rakastan selata Pinterestiä ja etsia ihania sisustusideoita. Toteuttamisen kannalta on tällä hetkellä vähän niin ja näin. Usein ideoihin tarvitsisi hieman hankalia materiaaleja (tällä hetkellä hakusessa esim. noin 10 vanhaa puulaatikkoa) tai ideat eivät vaan yksinkertaisesti toimi tässä asunnossa.




5. Hengaan kotona melkein aina villasukissa.

6. Olen töissä perheyrityksessä, takuuvarmat mukavat työkaverit! Työ ei vastaa koulutustani (muotoilija), mutta töihin on aina kiva mennä ja viihdyn siellä hyvin. Onneksi vapaa-ajalla ehti tekemään luovia hommia ihan tarpeeksi.

7. En malta odottaa, etta "kohta" on kevät. Pian alamme suunnittelemaan parvekepuutarhaa, nam nam omat yrtit ja salaatit!


8. Olen enemmän kissa- kuin koiraihminen. Pidän kyllä koiristakin, mutta en usko, että meille tulee koskaan koiraa. Kavereiden koirien kanssa on kuitenkin aina mukava seurustella (Lenny, Nero, Kromi & Ferro sekä Nova <3).

9. Olen herkkä koville äänille, tämän takia konserteissa minulla on aina korvatulpat. Välilla tuntuu, etta elokuvissakin saisi olla..

10. Käsilla tekeminen ja asioiden itse tekeminen yleisemmin ovat hyvin tärkeitä minulle. Minulla on aina meneillään joku projekti: Toissapäivänä sain valmiiksi laukun, jonka tein vanhasta t-paidasta (hihnan punoin t-paitalangasta), ompelen myos pian koittavia karnevaaleja varten enkelipukuja sekä teen leikkiruokaa (donitseja) huopakankaasta.

11. Hevoset ja ponit ovat ihania, ja haluaisin mennä ratsastustunnille, mutta... Pelkään hevosia!


  
Haastajan kysymykset: 

1. Ruoka-bravuurisi?
Hmm.. niitä on aika monta (ks. kertomani asiat itsestani kohta 1). Rakastan kokata kasvisruokia, viimeaikaset ihanuudet ovat olleet avokadopasta sekä linssikeitto (olen lisännyt jälkimmäiseen myös currya ja juustokuminaa, eri asia kuin kumina) Makeiden ruokien puolelta osaan tehdä tosi hyvää mutakakkua... (Linssikeitosta muuten: Tein sitä Sinterklaasiksi (Hollannin "jouluksi"), kaikki tykkäsivät ja keitto oli kokonaan vegaaninen, jee! En mitenkään maininnut asiasta, mutta oli kiva huomata, että vegaaninen ruokakin uppoaa.)

2. Hauskin lomakohde, jossa olet käynyt?
Hah, joo. Siis tällä hetkellähän on niin, etta eteläisin matkakohteeni ikinä on ollut Luxemburg ja sekin oli osa Belgian ja Saksan kautta olevaa road trippia. Ehkä päästäisiin Ranskaan jossain vaiheessa? Sanon tähän, että kyllä perheen mökki Suomessa on aika mukava lomakohde.

3. Miten hoidat kuntoasi?
Käyn kerran viikossa joogatunnilla (1 1/2 h) ja iltaisin käydään lenkeillä. Jospa saisin herätettyä henkiin juoksuharrastuksenikin jossain vaiheessa... olen myös mietiskellyt pilatesta ja Bollywood-tanssia (!).

4. Mitä haluaisit mieluiten tehdä juuri nyt?
Tämän haasteen tekeminen on itseasiassa aika kivaa! Kohta voisin katsoa jonkun elokuvan tai sitten jatkan Tales of Passion, Tales of Woe:n lukemista e-kirjana.

5. Sälekaihtimet vai rullaverhot?
Rullaverhot!

6. Talvikenkiesi väri?
Harmaat.

7. Käytätkö hajuvettä? 
Jep, tällä hetkellä kulutan loppuun Body Shopin White Muskia. Viime kesänä ihastuin Escadan kesätuoksuun.. saisikohan sitä vielä jostain...

8. Miten hemmottelet itseäsi vapaapäivänä?
Pidän siitä, etta vapaapäivänä ei tarvitse olla suunnitelmaa. On ihana herätä, tehdä rauhassa aamupalaa ja sitten pohtia tekisiko sinä päivänä jotain. Elokuviin, ulos kävelylle, ompelukoneen kimppuun jne.

9. Miten liikut arjessasi? Auto, pyörä, bussi...?
Pyörä ehdottomasti. Hollannissa on ehkä maailman paras pyöräilyverkosto. Tällä hetkella kuljen jonkun verran bussillakin (apua jäätä, eikä pyörässä ole talvirenkaita) ja paljon myös kävellen. Rakastan asua kymmenen minuutin kävelymatkan päässä keskustasta.

10. Lempi televisiosarja?
Ah! Näitä on aika paljon (hups). Gilmoren tytöt, Fringe, The Big Bang Theory, Conan O'Brien, Modern Family ja uusi suosikki, Bunheads (samalta kirjoittajalta kuin Gilmoren tytöt), Mythbusters. Ja True Blood.

11. Mikä on mottosi?
Jaa-a, en kyllä tiedä onko minulla yhtä tiettyä mottoa, mutta tässä muutama lause:
"The happiest people don't have the best of everything, but they just make the best of everything."
"Do more of what makes you happy."
"Do all things with love."
"Not all those who wander are lost" - J.R.R Tolkien
"Have less. Do more, be more".

11 uutta kysymystä:

1. Viime vuonna lukemasi kirja? (tai vaihtoehtoisesti suosittele lempikirjaasi)
2. Milloin viimeksi nukuit muualla kuin kotona?
3. Sinulle tärkeä esine?
4. Paras livekonsertti, jossa olet ollut?
5. Mstä herkusta et luopuisi?
6. Paras matkustusvinkkisi?
7. Oletko aamu- vai iltaihminen?
8. Arkiruokavinkkisi?
9. Paheesi?
10. Milloin olit viimeksi ylpeä itsestäsi?
11. Mikä olisi kotimaan lisäksi se toinen maa, jossa voisit asua?


Haastan Lennyn äitin eli Kultaisen tassun puristus-blogi, Kettua kanssa Jennin sekä From Holland with Love Sannan sekä sinut, joka luet tätä juuri nyt ;) Jos sinulla ei ole omaa blogia, voit vastata myös kommettilaatikkooni.

Tähän kyselyyn oli kiva vastailla, saa lähettää uusia!


Kuvat: Aubergine & mint bruschetta - Jamie Oliver, Home Designing, 1kindesign, We heart it



2 kommenttia:

  1. apua apua apua... bunheads..pakko lataa heti jaksoja! en ole kuulllutkaan ;) mulla on jo nyt niin paljon sarjoja, joita tulee katsottua että ihan hirvittää mihin vielä niiden kanssa joudun. Tämä oli ihana haaste! oli kiva lukea faktoja sinusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti suosittelen Bunheadsia! Michelle on ihana. Kiva, etta tykkasit, ehka oli jotain uuttakin? :)

      Poista

Hei hei, kirjoita vaan, kiitos kommentistasi!