tiistai 6. joulukuuta 2011

Sinterklaas!

Ensimmäinen Sinterklaasini meni varsin mukavasti.
Vietimme jo sunnuntaina pakjesavondia, jolloin Sinterklaas jakaa lahjoja. "Miehen" siskon vanhin lapsista tosin hoksasi, että oveen taisi koputtaa tuttu sukulaismies, eikä itse Sinterklaas, mutta muihin lapsiin meni vielä ihan täydestä, hih. Suomessa olen tottunut siihen, että jouluna pukki tulee sisälle, mutta täällä lahjasäkki jätetään siis oven pieleen.

Lahjoja oli lapsille enemmän kuin aikuisille, mutta silti muistaakseni noin 4 lahjaa per lapsi, mikä on mielestäni varsin sopivaa. Täällä ei niinkään joulua vietetä, taitaa olla tosin perhekohtaista kuka viettää ja miten.

Illan jännittävin osuus oli mielestäni oman runoni ääneen lukeminen (lahjan mukana tulee lahjan antajan itse tekemä runo, kirjeeseen tosin merkitään lähettäjäksi Sinterklaas). Runo oli onneksi englanniksi, monisivuisen runon lukeminen hollanniksi olisi voinut kestää hetken ääntämisen kanssa.

Oman surprisen antaminen oli myös jännittävää, onneksi se miellytti lahjan saajaa.

Kuvassa kenkälaatikosta tekemäni suuri kirja, kannet pahvia myös (luonnossa aaltopahvimaisuus ei ollut noin selkeä kuin kuvassa). Minun kirjastani innostuneena enemmistö haluaisi myös tehdä ensi vuonna surpriseja (tänä vuonna olin ainoa), ensi vuotta odotellessa siis!

2 kommenttia:

 1. Hieno!!!

  Monille hollantilaisille Sinterklaas on tosiaan paljon tärkeämpi kuin joulu, minunkaan mieheni ei perheensä kanssa joulua ollut aiemmin viettänyt mutta olen tuonut joulun aika vahvasti mukanani ja nyt jo miehen vanhemmat ja sisko odottavat että pääsevät meille viettämään joulua:)

  Joulukinkkua täältä ei löydy kaupoista mutta sekin onnistuu kun käy tilaamassa lihakaupasta etukäteen:)

  VastaaPoista
 2. champagne, kiitos! :)
  Joo, olen huomannut, koska monet ovat kysyneet myös, että onko Suomessakin Sinterklaas? :)

  Joulun vietämme tänä vuonna Suomessa, muuten varmasti koristelisin ja tekisin jouluruokia. Kinkkua tuskin paistaisin, en ole koskaan siitä niin välittänyt ja en muutenkaan syö sianlihaa. Kiitos kuitenkin lihakauppa-vinkistä :) Lihat yleensä ostamme Groene Weg-kaupasta.

  VastaaPoista

Hei hei, kirjoita vaan, kiitos kommentistasi!