torstai 29. maaliskuuta 2012

Aleviiniä?

Jonkun aikaa mielessäni on pyörinyt erilaiset alkoholikulttuurit.
Täällä viiniä, ja toki sitä oluttakin, saa ihan ruokakaupasta. On kätevää, kun kauppareissulla voi valita ruuan kanssa sopivan viinin.


Toki kaikki ruokakaupasta saatava viini ei ole kummoista, ruuanlaitossa kyllä olen joskus käyttänyt Jumbon omaa viiniä. Miltäköhän maistuisi K-kaupan merkkinen viini, jos sellaista olisi tarjolla...?
Koska viiniä saa ruokakaupasta, voi kaupan valita millä perusteella haluaa, eikä sen perusteella, että onko samassa rakennuksessa Alkoa.

Eräs asia mikä minua kyllä edelleen hieman kummastuttaa, on alennukset alkoholin kanssa. Kyllä, alennukset.

Miltä kuulostaisi esimerkiksi tämä: pääsiäisenä -50 % viinistä?


Tai kaksi kympillä?
Erityisesti prosenttialennukset näyttivät oudoilta tänne muutettuani, mutta nyt niihin alkaa jo tottua.

Vaikka viiniä täällä saa maitokaupasta ja sekä viinien että oluiden hinnat ovat alhaisempia kuin Suomessa, juomiskulttuuri ei ole humalahakuista. Enkä tiedä juokseeko kukaan alkoholialennusta perässä...
Toisaalta, mikä täällä on erilaista, on viikolla "juominen" eli yhden tai kahden oluen juominen ihan tavallisena arkipäivänä.

Eroja siis on, mitä mieltä sinä olet? Ja olisiko kiinnostusta tällaisille vertailujutuille?

Kaikki kuvat täältä.

4 kommenttia:

 1. Tottahan toki hollantilaiset juoksevat alennuksien perässä, kaikki mikä pystytään haetaan tarjousten perusteella yhteiskuntaluokasta riippumatta. Nuoret aikuiset toki eivät kehtaa vaan ostavat kallista kun se on niin coolia. Tutustuin mieheni hollantilaisiin ystäviin kun he olivat vielä "nuoria aikuisia" nyttemmin "perheellisiä" Oli hauska huomata kuinka se ostokäyttäytyminen muuttui vaivihkaa:)Jos viiniä ei kaadeta suoraan lasiin siinä silmien edessä niin sulle tarjotaan just sitä Jumbo-viiniä:)

  Me ostetaan olutta koreittain vain alennuksesta ja viinejäkin kokeillaan sen mukaan mikä on tarjouksessa, valinnanvaraa riittää hyvissä viineissä. Kirjoita vaan lisää vertailujuttuja:)

  VastaaPoista
 2. Sen tiesinkin jo, että alennukset on kova juttu, mutta en tiennyt että myös alkoholissa!
  Itselläni en ole edes ajatellut tuollaista kehtaamisasiaa, ei ole käynyt mielessä :) En siis itse koe mitenkään nolona juosta alennusten perässä, vaikka sitä itse en niin teekään.

  Kiitos kommentista!

  VastaaPoista
 3. Mä kyllä ostan kaikki viinit, vähän fiinimmätkin yleensä ruokakaupasta :D Joskus harvoin oon käynyt gall&gall:ssa ja melkein samalla hinnalla oon jo sieltä saanut aikamoisen satsin ja vielä hyvällä asiakaspalvelulla :) Mutta helpointahan se on ostaa ruokakaupasta samalla ku tekee muita ostoksia. Oon maistanut "talonviineistä" ainoastaa Hoogvlietin omaa roseviiniä ja se oli mun makuun itseasiassa tosi hyvää!!

  Itse en oikeastaan alkoholikulttuuriin edes kerennyt tutustua kunnolla Suomessa kun muutin tänne 18-vuotiaana tyttösenä. Tai siis tottahan toki Suomalainen alkoholikulttuuri on tiedossa mutta en esimerkiksi tiennyt ettei Suomessa ole alennuksia alkoholeissa, kunnes ihan muutama vuosi sitten eräs ystäväni Suomesta täällä käydessää ihmetteli ruokakaupassa noita alennuksia ja oikein halus ottaa kuvankin muistoks :D

  Mielenkiintoisia juttuja :)

  VastaaPoista
 4. Tämä olikin hauska juttu! Lisää vaan näitä! (c: On kiva lukea eroja kulttuureista ja näistä tämmöisistä. Huikee homma, että sais viiniä kaksi kympillä tai -50%. Olisin niin juoksemassa siellä hyvän viinin perässä joka kerta (c; Mut ehkä ihan hyvä, et täällä ei niitä ole ((c=

  VastaaPoista

Hei hei, kirjoita vaan, kiitos kommentistasi!