perjantai 16. maaliskuuta 2012

Kevät!

Jännä juttu miten välillä tulee kirjoiteltua joka päivä ja välillä tulee tämmöisiä pitempiä taukoa. Sori!
Toisaalta, ehkä se on ihan hyvä, että ei ole aikaa istua koneen takana, se kai yleensä tarkoittaa sitä, että elämässä tapahtuu kaikkea muuta jännää, hih.

Liityin esimerkiksi Marttoihin ja yhdessä tapaamisessa olen jo ehtinyt käymään. Tällä hetkellä olen myös tekemässä meidän toimintaryhmälle nettisivuja, sekin pitää kiireisenä.


Bincky nuuskimassa keväkukkia.Täällä alkaa olla jo ihan kevät, eilenkin oli +16 astetta, kyllä kelpaa minulle! Kissatkin nauttivat auringosta, joko takapihalla tai sitten iltapäiväauringossa sohvalla...

Lucky auringossa.
Koska lähikaupasta ei mielestäni saa oikein kunnon leipää (kaikki ovat semmoista pehmeää huttua, kovasta ruisleivästä saa vaan haaveilla ja miksi ihmeessä kaikessa on palmuöljyä?), olen leiponut leipää itse. Tädin leipäresepti on ollut käytössä siis! Olen tehnyt kokeiluja erilaisilla jauhoseoksilla, jonkin verran ruista, reilusti kokojyväspelttiä ja vaivaamista ja pitkää kohotusta.

Eilen tein myös perunarieskoja, mutta vähän intialaisella twistillä eli sekoisin taikinaan myös kookoshiutaleita sekä rusinoita (vedessä turvotettuja), naan-leipäänhän näitä välillä laitetaan.

Perunarieskat intialaisittain

Rieskoja (ilman kookosta ja rusinoita tosin, mutta rieskoja kuitenkin!)


Reseptin pohjana rieskaresepti Anun Koto-sivuilta:

 • 500 g perunaa
 • 2 dl maitoa
 • (=5 dl perunamuusia)
 • 1 tl suolaa (taisin laittaa itse enemmän)
 • 2 munaa (munat jätin kokonaan pois, ensimmäisellä kerralla kun kokeilin tätä, pohjat vaan paloivat, epäilin munia syyksi)
 • loraus öljyä (oliiviöljyä)
 • 2 dl vehnäjauhoja (laitoin 1 dl vehnäjauhoja ja 1 dl kokojyväspelttiä, speltmeel)
 • rusinoita
 • kookoshiutaleita
Kuori keitetyt perunat ja muussaa ne maidon kanssa. Lisää suola, öljy, jauhot, vedessä turvotetut rusinat sekä kookoshiutaleet. Sekoita tasaiseksi (älä sekoita liikaa) ja nostele leivinpaperitetulle pellille taikinasta kekoja ja painella niistä haluamasi kokoisia rieskoja. Paista uunin keskitasolla 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes rieska saa väriä. Nam!

2 kommenttia:

 1. Ihan mahtavan keväistä siellä jo!! (c: En muuten ymmärrä, miksi tämä sinun blogi ei päivity minun lukemistoon )c: pöh. Mutta nyt tiän sit sen ja käyn aika-ajoin kattelemassa oletko jotain päivittänyt (c:

  VastaaPoista
 2. No niinpä! Mulla on sama juttu sun blogin kanssa, en älyä miksi ei toimi..

  VastaaPoista

Hei hei, kirjoita vaan, kiitos kommentistasi!