torstai 11. lokakuuta 2012

Avautuminen asumisesta.

Okei, nyt kun olen rauhoittunut (hieman), voin kertoa lisää meidän asuntotilanteestamme.
Kun viime vuoden heinäkuussa muutimme nykyiseen asuntoomme, sen piti olla vain tilapäistä, ehkä vain pari kuukautta, jonka jälkeen muuttaisimme mieluisempaan asuntoon. Siitä asti olemme enemmän tai vähemmän taistelleet asunnon saamisesta.


Systeemi täällä ei ole ollenkaan samanlainen kuin Suomessa, jossa tuosta vaan saisi asunnon vuokralle. Edullisiin vuokra-asuntoihin voi olla jopa vuosien jonotus ja jos tässä välissä muuttaa, kerätyt vuodet menettää. Juuri näin kävi poikaystävälleni hänen muuttaessaan Suomeen, jotta voisimme elää yhdessä kolmen vuoden etäsuhteen jälkeen. Minä en silloin vielä voinut muuttaa Alankomaihin, koska opintoni olivat vielä kesken.


Muuttaessamme tänne tulikin siis hieman yllätyksenä, että kerätyt vuodet olivat poissa, ja tulisimmekin olemaan jumissa suunniteltua kauemmin tässä väliaikaisessa asunnossa.

Nyt takana on siis jo reilu vuosi pienessä kylässä asumista. Toki se on ollut idyllistä, mutta asunto ei ole koskaan oikeen tuntunut omalta, emmekä ole tämän tilapäisyyden vuoksi nähneet vaivaa asunnon kunnostamiseen tai sisustamiseen.


Nyt on siis ihanaa, kun pääsemme vihdoin muuttamaan ja asettumaan omaan kotiin, josta saamme tehdä juuri sellaisen kuin haluamme. Luvassa siis muutto- ja sisustusjuttuja, hurraa!

 Ps. Tämä on myös tämän blogin 100.postaus, aika rientää...

10 kommenttia:

 1. Onnittelut uudesta asunnosta! Kauhulla odotan mitä itsellä tuleman pitää, kun Hollantiin käy matka. Alkaa olla sellainen tunne, ettei asuntoa koskaan löydy ja jään telttailemaan puistoon :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jesh, nyt en painanut väärää nappia ;) Kiitos! Milloin on sinulla muutto edessä?

   Poista
 2. Varmaankin alukuvuodesta, koitan nyt jos kestän kärvistellä huhti-toukokuulle tätä kahden maan väliä, mutta alkaa pahasti tuntua siltä, että mitä pikemmin sen paremmin, kun aloittaisi kodin etsinnän voisi kesäksi jopa päästä omaan kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä kodin etsintään siis, voin yrittää neuvoa parhaani mukaan, jos kysymyksiä on :)

   Poista
 3. Miehen isä on onneksi jonkun sortin vuokra-asuntojen välittäjä, joten varmasti se helpottaa hurjasti, mutta tuo on hyvä vinkki, että kun sen yhden asunnon ottaa, siinä joutuu hetken pysymään tai menettää listalla paikkansa. Suomessa kun oon tottunut surffaamaan "parempien tarjousten" perässä aika herkästikin.

  VastaaPoista
 4. Jippiii! Onnea onnea onnea!! :) Tsemppiä muuttoon ja niin, sitten uutta osoitetta viestillä mulle, jotta jonain päivänä valmiiksi raapustettu kirje löytää perille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, heti laitan osoitenmuutoksen, kun on tarkka päivä selvillä, toivottavasti jo marraskuun aikana.

   Poista

Hei hei, kirjoita vaan, kiitos kommentistasi!