perjantai 1. helmikuuta 2013

DIY: t-paitalaukku & donitseja

Kun vastasin 11 kysymyksen haasteeseen, kerroin, etta työn alla on laukku vanhasta t-paidasta sekä leikkiruokaa huovasta.

Tässä muutamia kuvia valmiista laukusta, hihnan olen punonut vanhoista t-paidoista tekemästäni langasta.Hauskana yksityiskohtana lisäsin paidan kokolapun laukkuun, ikäänkuin se olisi sen merkki (sori kissankarvoista, niitä ei tässä taloudessa pääse karkuun).


Tein myös sukulaistytölle keittiöleikkeihin donitseja sekä teepusseja.Nyt tekisi mieli tehdä lisää donitseja, voisihan niitä käyttää vaikka neulatyynynä? Tai muffinseja...


Nyt kohta pian kampaajalle, toivottavasti onnistun saamaan sellaisen mallin, kuin olen ajatellut, jänskättää!

EDIT:// Nillan pyynnöstä: Donitsien teko-ohjeen löydät tästä linkistä. Pari muutosta: en tehnyt cd:n kokoisia donitseja, vaan noin kämmenen kokoisia ja vaihdoin kohdan 3 ja 4 järjestystä, eli ompelin "nompparellit" ensin kiinni ja sitten vasta yhdistin kolme kerrosta toisiinsa keskeltä. Donisti, jossa karamellia, on kirjontalankaa, jonka vaan liimasin kuorrutteeseen.

Teepussit: leikkaisin paperista kaavan ja leikkasin sen mukaan kaksi kangaspalaa. Mittasin ja leikkasin teepussin narun ja siihen ompelin kiinni teepussin lapun, pujotin laputtoman narun pään teepussin kankaiden väliin (yläreunaan). Ompelin 3 sivua kiinni toisiinsa, täysin vanulla (teepussin siis vielä ollessa kiinni paininjalan alla) ja jatkoin ompelemista loppuun asti. Huolittelin sivut vielä siksakilla, jotta ne eivät purkene. Helpommin tässä hommassa olisi päässyt, jos olisi tehnyt teepussitkin huovasta tai omistaisi saumurin.

Lisää ideoita huoparuokiin löydät esim. Pinterestistä, kokeile esim. hakusanaa "felt food". Hauskoja huopa-askarteluja!

7 kommenttia:

 1. Awww noita donitseja! :D
  Kuusenkoristeeksi! (Kyllä, oon tunkemassa kaikkea joulukuuseen...en tiiä miten se pysyy ens jouluna pystyssä. :D) Tollai neulatyyny olis kyllä jees!

  VastaaPoista
 2. Olet taitava! T-pusseista voisi tehdä myös heijastimia :)

  VastaaPoista
 3. hei,
  ihanat donitsit ja teepussit. :) voisiko laittaa kuvauksen miten ne tehdään... ? sopisi meidän kotileikkeihin tänne.

  groetjes uit Porvoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Nilla! Editoin tanaan jonkinlaisen teko-ohjeen postaukseen, ja varmaan linkitan lisakuvia inspiraatiota varten :)

   Poista
 4. Voi vitsi, ihan mahtavia! :) Olen innoissani kaikesta, mitä voi tehdä vanhoista t-paidoista. Ajattelin tehdä vanhoista bändi t-paidoista jonkunlaisen peiton :) katsotaan kuinka käy ;) kiitos Pinterest, taas! :D

  VastaaPoista

Hei hei, kirjoita vaan, kiitos kommentistasi!