perjantai 18. toukokuuta 2012

Puhvelit ja muut eläinystävät.

Täällä ei ihmeemmin äitienpäivää vietetty (terkkuja äidille!), vaan kävimme ruokatapahtumassa ja sen jälkeen palasimme kotiin valmistamaan sunnuntain ruokaa.

Ennen kuin menen itse aiheeseen, alla kuva M:n vanhempien kissasta, Boriksesta. Tämä kissa on aikamoinen peto, se tykkää pyydystää puluja (!), tuoda niitä sisälle ja levitellä niiden höyheniä ympäriinsä.
Onneksi meidän kissat ovat "vanhoja rouvia" eivätkä ne tee vastaavaa.

Vieraileva tähti eli Boris.
Mutta mikä siis onkaan tämä mainitsemani ruokatapahtuma? Tapahtuma oli nimeltään Pure Food eli tarjolla oli puhdasta ja paikallista ruokaa. Wasvenin viereisellä laitumella olevet eläimet ottivat meidät iloisesti vastaan. Vastaanoton perusteella voisi päätellä, että ohikulkijat ruokkivat niitä useasti...

Tapahtumassa ihastelimme spelttileivonnaisia, maistelimme "hidasta kahvia" (=slow koffie) ja luomulihaa. Tarjolla oli myös pehmeän makuista raakamaitoa, mutta ei lehmän vaan vesipuhvelin.


Jep, vesipuhvelin. Yllä vesipuhveli, joita on lauma Eindhovenin lähellä. Maidosta tehdään mozzarellaa, jota en valitettavasti päässyt maistamaan itse tapahtumassa, mutta ehkä saan selvitettyä mistä sitä saisi ostettua, maito maistui erittäin lupaavalta!

Yleiskuvaa alueelta.


Kotiin tultuamme laitoimme kokonaisen kanan uuniin paistumaan (matalalla lämmölle noin 4 tuntia) ja sillä aikaa ehdin katsomaan hieman Suomen peliä sekä keskittymään viime viikon kirppislöytöihini. Olen jo jonkin aikaa etsinyt kaupoista jotain tietynlaista, mutta en ole löytänyt haluamaani. Ratkaisu: päätin tehdä sellaisen itse! Lasit ja lautaset taisivat olla yhteensä noin 2 euroa.
Kuka arvaa mitä näistä syntyi?

2 kommenttia:

 1. :) Kerrostarjotin???? Pure food-tapahtuma kuulosti kyllä mielenkiintoiselta, pitää katsella jos samantyyppiseen tapahtumaan pääsisi itsekin katsomaan! Mä olen viime aikoina miettinyt omien kanojen hankintaa (tuoreita munia joka aamu)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Champagne, heti kerralla oikein! :) Laitan viikonlopun jälkeen kuvia valmiista tarjottimesta, lauantaiaamuna sille on käyttöä..
   Oih, omia kanoja, olisi ihanaa. Mitäköhän meidän kissa sanoisivat siihen.. ei taida ihan onnistua.
   Olen kuullut, että kanoista voi saada tosi kesyjä, saada istumaan sylissä ja silittää.

   Poista

Hei hei, kirjoita vaan, kiitos kommentistasi!