tiistai 27. syyskuuta 2011

Kuulumisia

Heips!

Lauantaina kävimme pyöräilemässä osan Lichtjesroutesta eli Eindhovenissa oleva valaistusta reitistä. Infoa englanniksi:

To commemorate Eindhoven's liberation in an 'Eindhoven-way', just after World War II, the citizens started a tradition of placing 1945 candles and light bulbs around the city. This tradition has been repeated every year since 1984, to create a 22 km route through Eindhoven, that is illuminated by lights! By using hundreds of thousands of light bulbs, LED's and gas-discharge lamps, 200.000 people enjoy the lighted route every year by driving, walking or bicycling this lighted route. // http://www.expatguideholland.com/agenda/Lichtjesroute_2011.html?id=459

Eli vuonna 1945 Eindhovenin asukkaat juhlistivat sodan loppumista kynttilöin ja hehkulampuin. Perinne toistui joka vuosi ja nykyään valaistu reitti on 22 kilometriä pitkä. 200.000 ihmistä osallistuu joka vuosi tapahtumaan ja reitin voi kulkea autolla, kävellen tai pyörällä.

Lähdimme matkaan kahdeksan jälkeen, kun olimme syöneet O-J:n kanssa nuudeliwokkia. Suosittelen ehdottomasti lihan paistamista kokonaisena eli muutama minuutiti kummaltakin puolelta, sitten foliokääreeseen lepäämään noin 10 minuutiksi ja sitten ohueksi leikkaminen, nam!


Tässä pari kuvaa reitin varrelta (O-J:n ottamia)


Huomenna pyöräilemme taas osan reittiä, ei ehditty eikä edes yritetty pyöräillä koko reittiä kerralla, kivempi pyöräillä rauhakseltaan.

Sunnuntaina kävin kävelemässä (noin 45 minuuttia, 4,6 km). Juoksuharjoitukset ovat edenneet mukavasti. Tuntuu hassulta, että kun aloitin, niin jo kahden minuutin jälkeen piti pysähtyä puuskuttamaan. Nyt menee onneksi jo paremmin ja askel tuntuu kevyemmältä.


Täällä on ollut muuten ihanat ilmat, eilen pyöräilin kauppaan t-paidassa ja tuli kuuma! Kelpaa kyllä tämmöiset syyskelit vallan mainiosti. Viikonlopuksi luvattu aurinkoa ja +20 astetta ja suuntaamme nauttimaan lämmöstä Belgian puolelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei hei, kirjoita vaan, kiitos kommentistasi!