Takana rentouttava viikonloppu. Lauantaiaamuna käytiin luomumarkkinoilla keskustassa (on siellä joka lauantai), josta ostimme ainekset sipulikeittoon. Innostuin samalla valitsemaan pari makoisaa raparperinvartta, joista tehtiin raparperipiirakka. Kermaviiliä ei täällä kaupoissa oikein ole, mutta ranskalaisella rahkalla pärjää aika hyvin. Piirakasta ei ole kuvaa, koska se ehdittiin jo syödä... Mutta Maku-lehden sivuilta voi katsella, että millainen piirakasta suunnilleen tuli. Reseptikin oli suunnilleen sama, taikinaan laitoin enemmän vaniljasokeria, raparperin sekaan pilkottiin myös omenaa, maissitärkkelyksen tilalla oli perunajauhoja, ranskankerman tilalla rahkaa sekä lorautin myös sekaan hieman vaniljaa.
Teimme viikonloppuna myös perunasalaattia, tässä pieni resepti:
Keitettyjä perunoita
Tuoretta basilikaa
Tuoretta lehtipersiljaa
Raastettua parmesaania
Suolakurkkuja
Juustonpalasia
Kastikkeeksi: jugurttia, vähän majoneesia, sinappia, suolaa ja pippuria
Valitettavasti salaatistakaan ei ole kuvaa, loput syötiin tänään töissä lounaaksi. Ehdimme myös istua lounastauolla työpaikan pihalla, taitaa se kesä sieltä tulla, lämmintä oli!
The Exraordinary Art of Cake. |
Nam nam... Taitaa olla, että tällä viikolla pitää kävellä vähän enemmän, jotta kakut sulavat poiskin.
Kevät tulee, ja kohta saa varmaan jo uusia perunoita perunasalaattiin ja voin kanssa nautittavaksi! Tosin enpä tiedä millainen niiden valikoima täällä päin on...?
VastaaPoistaAinakaan ihan "tavallisista" ruokakaupoista en ole taalla uusia perunoita loytanyt, en sellaisia kuin Suomessa on. Ehka pitaa kokeilla jostain maatilalta kysya...
Poistaoi joi, namnam! omatekoista perunasalaattia on tehnyt mieli jo pitkään. Mutta varmaan juhannuksena sitten ;)
VastaaPoistaSemmoinen perunasalaatti on myos hyvaa, missa kastike tehdaan valkoviinietikasta ja oliivioljysta, sekaan myos aurinkuivattuja tomaatteja ja rucola, nams :)
Poista